Skotská
Přestože má každá whisky země co nabídnout, skotská whisky je zaručeně nejoblíbenější a nejdůležitější pro celý alko-průmysl. Udává trendy a pravidla, kterými se inspiruje zbytek celého světa. Má bohatou historii, která dokonce způsobila rozdělení Skotska do pěti regionů, přičemž v každém chutná whisky trochu jinak: Lowland, Highland, Speyside, Islay, Cambeltown.
Skotskou whisky definujeme jako obilný destilát, který musí být rmutovaný, destilovaný i stařený na území Skotska a to po dobu minimálně 3 let v dubových sudech o maximálním objemu 700l. Nesmí se do něj přidávat nic, kromě vody a barviva E150A a musí byt lahvován při minimálně 40% alkoholu.
Nejprodávanější
Aberfeldy je pohledná palírna, která sídlí na řece Tay ve Skotské centrální vysočině, co by kamenem dohodil od rodiště zakladatele a průkopníka míchání, Johna Dewara. S pozemkem...
Netypický zástupce z řady whisky Aberlour. Svou chutí silně připomíná bourbon. Velmi dobře pracuje po rozkapání vodou.
Casg Annamh znamená v galštině rare cask. V chuti se výrazně projevuje zrání v Oloroso Sherry sudech. Bohatá a intenzivní whisky.
Aerstone je novinkou v portfoliu společnosti William Grant and Sons. Tato desetiletá Single Malt Whisky zraje v sudech, které jsou uskladněny na břehu moře.
Trio Monsters of Smoke, které obsahuje 20 cl láhve každé z ikonických kouřových Single Malt whisky Ardbeg, uvolňuje chuť ve velkém stylu. Každá sběratelská láhev je zdobena...