Irská
První doložená zmínka o whisky pochází z Irska, a přestože to nebylo nikdy dokázáno, je možné, že zde proběhla i historicky první destilace whisky. Po určitou dobu, byla „Irská“ dokonce ve vedení před tou „Skotskou“, avšak v 19. století málem došlo k jejímu vyhlazení a z původních 160 palíren, zbyly jen dvě Middleton a Bushmills. Dnes se irský whisky průmysl vrací na výsluní a irský ostrov se plní novými palírny!
Irskou whisky definujeme jako obilný destilát, který musí být rmutovaný, destilovaný i stařený na území irského ostrova a to po dobu minimálně 3 let v dřevěných sudech. Nesmí se do něj přidávat nic, kromě vody a barviva E150A a musí byt lahvován při minimálně 40% alkoholu.
Nejprodávanější
Irská whiskey Bushmills se vyrábí v nejstarší stále fungující palírně v Irsku. Díky třístupňové destilaci sladového ječmene , který zraje 10 let v převážně amerických dubových...
Irská whiskey Bushmills se vyrábí v nejstarší stále fungující palírně v Irsku. Díky třístupňové destilaci sladového ječmene , který zraje 10 let v převážně amerických dubových...
Dead Rabbit zraje po dobu pěti let v sudech z bourbonu a poté končí v malých panenských dubových sudech, vyrobených speciálně pro tuto irskou whiskey.
Green Spot je irská pot still whiskey o průměrném stáří od 7 do 10 let. Whiskey zraje v kombinaci nových sudů po bourbonu a starších sudů po sherry. Každý rok se do lahví...