Aperitiv
Nejprodávanější

Unikátní likér oranžovočervené barvy. Pochází z roku 1919 ze severovýchodní Itálie. Má bohatou a komplexní chuť vyplývající z infuze směsi vysoce kvalitních bylin a kořenů....

Art Spritz je alkoholický nápoj řadící se mezi kořeněné bittery. Vyznačuje se ovocnou lehkou ale hořkou chutí. Vyrábí se z hořce, rebarbory, výtažků z pomerančů a aromatických...

Campari je moderní klasika. Původní receptura z roku 1860, která pochází z Novary, zůstala beze změny a je základem několika celosvětově proslulých alkoholických koktejlů. Díky...

Cinzano je světově proslulý alkoholický nápoj obdivovaný pro svoji jemnou vyváženou chuť a charakteristické aroma. Cinzano je Italská legenda, tradiční, nadčasové, s více jak...

Nižší, zlatavě žlutá barva, příjemně, medově kořenité aroma s ovocným podtextem. Chuť je středně plná, svěží s nasládlým závěrem.
Aperitiv je alkoholický nápoj, který se podává 15–20 minut před začátkem jídla. Zpříjemňuje čekání na pokrm, vyvolává hlad a větší chuť na jídlo. Mělo by ho být skutečně jen malé množství. Jde také o společenskou záležitost. Podává se nejčastěji 1 decilitr ve skleničkách, nebo miskách s drobným plátkem citronu. Zde platí: jiný alkohol, jiný způsob podávání. Už ve starém Římě se pil aperitiv, aby se připravil trávicí trakt na požitky z nadcházející hostiny. Časem se z aperitivu stala velmi sofistikovaná záležitost. Velkou zásluhu na tom mají Italové, právě v Itálii se zrodily aperitivy, jako je Campari, Martini nebo Cinzano.