Aperitiv
Aperitiv je alkoholický nápoj, který se podává 15–20 minut před začátkem jídla. Zpříjemňuje čekání na pokrm, vyvolává hlad a větší chuť na jídlo. Mělo by ho být skutečně jen malé množství. Jde také o společenskou záležitost. Podává se nejčastěji 1 decilitr ve skleničkách, nebo miskách s drobným plátkem citronu. Zde platí: jiný alkohol, jiný způsob podávání. Už ve starém Římě se pil aperitiv, aby se připravil trávicí trakt na požitky z nadcházející hostiny. Časem se z aperitivu stala velmi sofistikovaná záležitost. Velkou zásluhu na tom mají Italové, právě v Itálii se zrodily aperitivy, jako je Campari, Martini nebo Cinzano.
Nejprodávanější
Unikátní likér oranžovočervené barvy. Pochází z roku 1919 ze severovýchodní Itálie. Má bohatou a komplexní chuť vyplývající z infuze směsi vysoce kvalitních bylin a kořenů....
Aperol Spritz, nejpopulárnější drink v Itálii, přináší dokonale namíchanou novinku Aperol Spritz RTS. Jak zkratka RTS, neboli Ready To Serve, napovídá, lahvičky...
Art Spritz je alkoholický nápoj řadící se mezi kořeněné bittery. Vyznačuje se ovocnou lehkou ale hořkou chutí. Vyrábí se z hořce, rebarbory, výtažků z pomerančů a aromatických...
Cinzano je světově proslulý alkoholický nápoj obdivovaný pro svoji jemnou vyváženou chuť a charakteristické aroma. Cinzano je italská legenda, tradiční, nadčasové, s více jak...
Cinzano je světově proslulý alkoholický nápoj obdivovaný pro svoji jemnou vyváženou chuť a charakteristické aroma. Cinzano je Italská legenda, tradiční, nadčasové, s více jak...
Klasický čistý vermut výborný s ginem, tequilou nebo bílým rumem. Tato čistá a sladká varianta vermutu byla prvně vyrobena v Chambéry, o mnoho dřív, než italští výrobci přišli...
Vermut, který udělal Martini slavným - zkuste ho 50:50. Dolin Dry je klasický vermut s lehkým, čistým profilem, který dobře ladí s rybami a mořskými plody. Jeho chuť vychází z...
Více než padesát bylin dává tomuto lehkému červenému vermutu jeho jedinečný charakter. Můžete ho míchat s bourbonem nebo skotskou, a osvěží i Negroni.
Jemné, lehké, harmonické Poprvé představené v roce 1910, MARTINI® Biancu se přezdívalo ‘Bianchissimo’, nejbělejší, inspirováno bílou barvou vanilky.
Martini Extra Dry bylo poprvé představeno veřejnosti 1. ledna 1900 po téměř 10 let trvajícím vývoji. Úsilí se však vyplatilo a výsledné Extra Dry se stalo základem koktejlu,...
Martini Fiero je 100 % přírodní produkt připravený bez chemických přísad a barviv. Obsahuje šťávu z pomerančů, botanicals (např. kůru ze španělských pomerančů).
Hledání všech možných druhů aperitivu se táhne celou historií Martini. Vytvoření nového druhuMartini v dnešní době bylo složitým procesem.
Ikona Itálie! Vyrábí se podle původního receptu Luigiho Rossi z roku 1863 - v současné době pouze 3 lidé znají jeho tajemství.
Nižší, zlatavě žlutá barva, příjemně, medově kořenité aroma s ovocným podtextem. Chuť je středně plná, svěží s nasládlým závěrem.