Likér
Nejprodávanější

Smetanový krémový likér s výraznou příchutí tropického ovoce a jemnou chutí smetany.

Banane Flambée odkazuje na oblíbený dezert a spojuje jemný rum se sladkostí banánů. Je chuť dokonale vynikne v kombinaci s palačinkami či crêpes, kde lze použít i pár kapek do...

Baileys je originální, první a stále nejprodávanější irský krémový likér. 80 % surovin použitých na výrobu, ale i balení Baileys pochází z Irska.

Baileys je originální, první a stále nejprodávanější irský krémový likér. 80 % surovin použitých na výrobu, ale i balení Baileys pochází z Irska.

BARTIDA Original Griotka cherry likér vyrobený tradiční metodou z velejemného lihu, višní a ovocného destilátu.

BARTIDA Original Vaječňák je vaječný likér, který je charakteristický svým nejvyšším podílem vaječných žloutků mezi českými výrobky.

BARTIDA Original Zelená je peprmintový likér vyrobený tradiční metodou z velejemného lihu, vinného destilátu a přírodních výtažků z máty peprné. Byl prvním produktem řady...

Becherovka Original je jedním z nejstarších likérů na světě. Již více než 200 let se vyrábí podle tajné receptury, která zajištuje její charakteristickou hořkosladkou chuť a...

Ke 4 litrům Becherovky získáte nyní kasírku a 400ks účtenek zdarma.
Likér je sladký alkoholický nápoj, často ochucený ovocem, bylinkami, kořením či jinými plody a někdy smetanou. Slovo likér pochází z latinského liquifacere, což znamená rozpustit. To odkazuje na rozpouštění chuťových složek v alkoholu při přípravě likéru. Likéry většinou nejsou stařené po dlouhou dobu, ale mohou při výrobě nějakou dobu „stát“, aby se jejich složky správně spojily. Likéry jsou stupňovitostí alkoholu někde mezi dezertními víny a destiláty. Většinou mají mezi 20–40 % alkoholu, ale některé mají i přes 50 %. Cukru mají likéry od 100 g/l. Bylinné alkoholické nápoje s obsahem cukru do 100 g/l se nazývají hořké lihoviny. Lihoviny s obsahem cukru nad 250 g/l lze označit jako krém