Portské
Portské víno (známé také pod názvy Porto, Oporto nebo v originále Vinho do Porto) je fortifikované (dolihované) víno produkované v údolích podél řeky Douro v severní části Portugalska. Jedná se typicky o červené víno s vyšším podílem zbytkového cukru (často je prezentováno jako dezertní víno). Objevuje se v suché, polosuché nebo také bílé variantě. Fortifikovaná vína v podobném stylu se vyrábějí i v zemích mimo Portugalsko, především v Austrálii, severní Africe, Kanadě, Indii, Argentině a USA. V rámci Evropské unie je ale označení Porto vyhrazeno jako ochranná známka původu pouze pro produkty portugalské provenience.
Nejprodávanější

Toto víno je vyrobeno z pečlivě vybraných hroznů a zraje ve starších dubových soudcích o obsahu 534 litrů až do dosažení plné zralosti.

Ve vůni má koncentrované aroma červeného ovoce, čokolády a některých náznaků koření. Chuť je svěží a hladká, intenzivní a ovocné třísloviny a dlouhý vytrvalý závěr.Podávejte:...

Elegantní červená barva s jantarovými odlesky. Ve vůni se toto víno vyznačuje jemnou aromatickou svěžestí, která spolu s vůní suchého ovocevytváří harmonický a vyvážený celek. V...

Prezentuje se plným tělem a harmonickou chutí. Oproti jiným rubínovým portským vínům ve své kategorii vyniká kvalitou a chutí.