Destiláty a Lihoviny
Nejprodávanější

Poctivý destilát z prvotřídních hrušek z jižních Čech. Díky pečlivé práci mistra destilatéra pana Václava Šitnera bylo dosaženo mimořádné kvality.

Poctivý destilát vyrobený macerací prvotřídních malin z jižních Čech. Díky pečlivé práci mistra destilatéra pana Václava Šitnera bylo dosaženo mimořádné kvality.

Baron Hildprandt ze Zralých Meruněk je originální nasládlá blendovaná specialita z ovoce z jižních Čech, která vychází z původní receptury z doby založení palírny a vzniká pod...

Poctivý destilát z prvotřídních švestek z jižních Čech. Díky pečlivé práci mistra destilatéra pana Václava Šitnera bylo dosaženo mimořádné kvality.

BARTIDA Original ČERT rumovo-višňový likér je tradiční nápoj českých hospod z dob Rakouska – Uherska.

BARTIDA Original Hruška je hruškový likér švýcarského typu, jehož základem je pálenka z hrušek odrůdy Williams doplněná o hruškový mošt.

Borovička mimořádné kvality pověstné v celém kraji s pravým jalovcovým destilátem z jalovčinek česaných z keřů albánských hor, křišťálově čisté vody a velejemného lihu....

Koniferum borovička je ľahká svieža borovička s mimoriadne obľúbenou receptúrou, vyrobená z borovičkového destilátu prekvasených borievok s pridaním kvalitného jemného liehu a...

Koniferum borovička je ľahká svieža borovička s mimoriadne obľúbenou receptúrou, vyrobená z borovičkového destilátu prekvasených borievok s pridaním kvalitného jemného liehu a...

Koniferum borovička je ľahká svieža borovička s mimoriadne obľúbenou receptúrou, vyrobená z borovičkového destilátu prekvasených borievok s pridaním kvalitného jemného liehu a...

Neoddeliteľná súčasť nášho kultúrneho dedičstva vyniká ľahkosťou a sviežosťou. Pripravujeme ju už takmer 100 rokov z borovičkového destilátu prekvasených borievok, pridaním...
Destilát je ušlechtilá lihovina, která vzniká destilací zkvašeného rmutu, jenž je připraven z rozdrcených plodů nebo jiných částí rostlin. Osobité aroma získává pálenka z ovoce či suroviny, ze kterého byla připravena.vykvašený rmut (kvas) připravený z ovoce se destiluje. Vzniká takzvaný surový destilát, který se další destilací (rektifikací) upravuje na pitnou lihovinu, tato se už nepřislazuje. Po rektifikaci a případném rozředění se lihovina ukládá k dalšímu zrání. U některých druhů pálenek se k ukládání používá dubový sud, z něhož lihovina přejímá barvu a částečně i chuť. Moderní pálenice jsou vybaveny ultrazvukovým zařízením pro umělé stárnutí pálenky.