Whisky, Bourbon
Uisge beatha, dnes známá jako whisky, je jeden ze světově nejrozšířenějších destilátů. Přestože nás prvně napadne Skotsko, Irsko a Amerika, whisky se vyrábí v každém koutu naší planety. Whisky má díky striktním pravidlům, rozšířených po celém světě, vždy stejné kvality. Konzistentnost výroby nám umožňuje sledovat jak i malé odchylky, například podnebí, dokážou výrazně ovlivnit chuť!
Obecně whisky definujeme jako obilný destilát, který musí zrát po určitou dobu v dřevěných sudech a nesmí se do něj přidávat nic, kromě vody a barviva E150A a musí byt lahvován při minimálně 40% alkoholu.
Nejprodávanější
Aberfeldy 12yo single mlat skotská whisky z regionu Highland, která byla stařena 12 let v sudech po fortifikovaném víně sherry a po bourbonu.
Aberfeldy je pohledná palírna, která sídlí na řece Tay ve Skotské centrální vysočině, co by kamenem dohodil od rodiště zakladatele a průkopníka míchání, Johna Dewara. S pozemkem...
Netypický zástupce z řady whisky Aberlour. Svou chutí silně připomíná bourbon. Velmi dobře pracuje po rozkapání vodou.
A’bunadh Alba zraje v sudech z amerického dubu, což mu dodává vůni zralých červených jablek spolu s tóny medu, vanilky a náznakem skořice. Díky stáčení při síle sudu se jedná o...
Casg Annamh znamená v galštině rare cask. V chuti se výrazně projevuje zrání v Oloroso Sherry sudech. Bohatá a intenzivní whisky.
Aerstone je novinkou v portfoliu společnosti William Grant and Sons. Tato desetiletá Single Malt Whisky zraje v sudech, které jsou uskladněny na břehu moře.
Blendovaná japonská whisky vyrobená pro evropský trh. Jedná se o směs japonské a skotské whisky (sladová a obilná). Má mírné aroma a mimořádně jemnou kouřovou stopou.