Tequila a Mezcal
Tequila je silný destilovaný alkoholický nápoj vyráběný především v okolí města Tequila v mexickém státě Jalisco, 50 km od Guadalajary. Vyrábí se z mexického druhu Agave tequilana, zvané Weberova modrá agáve. Nejběžnější druhy tequily obsahují 38 až 40 % alkoholu. První tequilu začali vyrábět až španělští kolonizátoři.
Podle mexických zákonů se může tequila vyrábět pouze v pěti oblastech. A to v celém státě Jalisco, kde je nejvíce rozšířen výskyt Weberovy modré agáve. Dále pak v určitých oblastech států Guanajuanto, Michoacán, Nayarit a Tamaulipas
Na každé láhvi tequily by mělo být označení NOM a číslo. Název NOM znamená zkratku „Normas Official Mexicana“. Je to ochranná známka tequily mexickým zákonem. Číslo připojené ke zkratce NOM uvádí místo, kde byla tequila vyrobena.
Nejprodávanější
Výpis produktů

V horském městě Atotonilco el Alto, v nadmořské výšce 1400 metrů, roste modrá agáve – klíčová surovina pro vznik výjimečné añejo tequily s certifikací NOM 1146. Zdejší půda a...

V nadmořské výšce okolo 1650 metrů, kde se mísí mexický horský vzduch s hřejivými slunečními paprsky, roste agáve Tequilana Weber, známá také jako modrá agáve. Právě z ní...

Pocta opravdové craftové ruční výrobě – vybrané druhy (často divoce rostoucí) agáve vyzrávají povětšinou 8-12 let v oblastech Oaxaca, Guerrero atd., poté jsou ručně sklízeny.

Vrcholné dílo, opravdová velmi limitovaná rarita z původně soukromých sbírek uchovávaných téměř výhradně pro ceremonie a obřady samotných mezcaleros. Vzácný příklad toho...

Totální craft, vzácný druh „single maquey“, tedy malošaržového jednodruhového mezcalu z těžko dostupného druhu agáve. Atraktivní balení v keramických láhvích, delikátní potěšení.

Totální craft, opravdu mistrovské dílo – jednodruhový mezcal z velmi prestižního a ceněného druhu divoké agáve. Atraktivní balení v keramických láhvích, unikátní zážitek.