1689 Gin 42% 0,7l

Kód: A3159
Neohodnoceno
929 Kč / ks 767,77 Kč bez DPH
Skladem (5 ks)
Můžeme doručit do:
4.4.2024
Možnosti doručení
Gin připravovaný tak, jako před 350 lety, kdy britské ginové nadšení propuklo. Řízný gin s ovocnými tóny vyráběný ve vyhlášené palírně Herman Jansen v Nizozemí vám umožní okusit gin tak, jak ho kdysi pil William Oranžský. Královské dědictví. Destilované.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Gin připravovaný tak, jako před 350 lety, kdy britské ginové nadšení propuklo. Řízný gin s ovocnými tóny vyráběný ve vyhlášené palírně Herman Jansen v Nizozemí vám umožní okusit gin tak, jak ho kdysi pil William Oranžský. Královské dědictví. Destilované.

Posláním Ginu 1689 je přinést zpět gin z dob, kdy ginové šílenství začalo, a vyprávět příběh o tom, jak si gin před 350 lety našel své místo ve světě. Představit cestu od destilátu, který měl kdysi hlavně uzdravovat, po nápoj, který je vychutnáván s přáteli a blízkými. 

Roku 1689, krátce po tom, co byl holandský král William III. - obvykle známý jako William Oranžský - prohlášen králem Anglie, Irska a Skotska, udělal z ginu, typicky holandského nápoje, oblíbený drink Britů. Tenkrát mohl alkohol pálit kdokoliv - stačilo veřejně vyvěsit oznámení a pár dní počkat. Brzy denní prodávané množství předčilo množství piva a alu. 
O více než tři století později se dva nizozemští mladíci vydali na stejnou cestu, kterou podstoupil i William Oranžský - ze své domoviny do Londýna, který dodnes zůstává světovým hlavním městem ginu. Fascinováni tímto holandsko-anglickým královským dědictvím se rozhodli prozkoumat jeho historii až k původnímu receptu z roku 1689, který tuto posedlost ginem odstartoval. 
Tato touha vedla k intenzivnímu výzkumu trvajícímu více než 18 měsíců, a kulminovala objevem tajného receptu, pohřbeného hluboko v temném zákoutí oddělení vzácných knih v Britské královské knihovně. Když získali práva na využívání receptu, našli i perfektního partnera, který by jim pomohl vzkřísit delikátní příchutě původního ginu - palírnu Hermana Jansena, jednoho z nejstarších lihovarníků v Nizozemí, založenou už v roce 1777 v Schiedamu, nizozemském hlavním městě ginu a jeneveru. 
Výsledkem je Gin 1689 - gin, který v sobě snoubí holandskou a anglickou kulturu a je produkován jedním z nejstarších nizozemských lihovarníků na základě původního, 350 let starého receptu.

Recept pochází z časů, kdy posedlost ginem ve Spojeném království začínala. Tento jalovcový London Dry Gin je vyráběn za použití těch nejlepších ingrediencí, které v době vzniku receptu byly získávány po celém světě. 
Takto všestranný gin si zaslouží jen to nejlepší servírování, ovšem můžete ho pít čistý i ve variaci koktejlů. Skvěle si ho vychutnáte s tonikem, spoustou ledu a malinou k tomu.

Herman Jansen je rodinná palírna v rodišti jeneveru – v Schiedamu v Nizozemí. Lihoviny produkuje už od roku 1777, a je tak jedním z nejstarších lihovarů v Nizozemí. Již více než sedm generací zasvětilo své životy budování rodinného podnikání založeného na upřímnosti a kvalitě.

Silná jalovcová a oříšková vůně. Vyvážená chuť s ovocnými tóny (dušená kdoule a jablka), citrusovou řízností a šťavnatostí (sušená pomerančová a citronová kůra) a teplou směsí koření (muškátový oříšek, anýz a hřebíček). Silný a kulatý gin, tak hladký jak jen může být.

Doplňkové parametry

Kategorie: Gin
Hmotnost: 2 kg
Procento alkoholu: 42.00
V balení: 6
PACKAGE: 1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: