100% Agáve Tequila
Tequila 100% agáve obsahuje pouze cukry z agáve, vodu a kvasnice. Takové láhve mají označení „100 % agave“. Rozdíl mezi 100% Agave tequilou a mixto tequilou je ten, že mixto tequila obsahuje z vetší poloviny sice cukry z agáve, ale z druhé poloviny je složena z neznámých levných cukrů, které umožňují takovéto lahve cenově "prolevnit".
Nejprodávanější
Don Julio Añejo se vyrábí z agáve pěstované v mexické oblasti Jalisco. Výrobní proces Añejo se liší od výroby tequily Silver, a to především díky zrání v dubových sudech.
Dnes je Don Julio nejprodávanější ultraprémiová tequila v Mexiku. Don Julio Reposado zraje 8 měsíců a v její chuti se projevují tóny čokolády a vanilky.
Nejčerstvější tequila určená tradicionalistům. Po destilaci tento druh vůbec nezraje, El Jimador 100 % Agave Blanco se nechává pouze uležet a díky tomu si zachovává krystalickou...
Reposado znamená uleželý nebo odpočatý. El Jimador 100 % Agave Reposado zraje 2 měsíce v dubových soudcích, z nichž získává krásnou světle zlatavou barvu.
Jako jediná z variací tequil Blanco dozrává 40 dnů v dubových sudech, v její chuti ucítíte klasickou agáve s dotekem vanilky.
Je po 11 měsících zrání v dubových sudech provoněná dubem a v její chuti objevíte mandle.