Jack Daniels Kytara 40% 0,7l

Kód: A1642
Neohodnoceno
999 Kč / ks 825,62 Kč bez DPH
Momentálně vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…
Jack Daniel’s old no. 7 (někdy také black label) je americká Tennessee whisky (vycházející z pravidel pro bourbon) - vlajková láhev značky Jack Daniel’s. Whisky je destilována na přístroji column still a to ze směsi 80% kukuřice, 12% ječmene a 8% žita. K destilaci se používá neželezitá voda z potoka Hollow poblíž palírny Jack Daniel’s. Je stařená alespoň 4 roky v čerstvých sudech (virgin oak) z bílého amerického dubu. Charlcoal mellowing zde probíhá pouze před stárnutním v sudech.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jack Daniel’s old no. 7 (někdy také black label) je americká Tennessee whisky (vycházející z pravidel pro bourbon) - vlajková láhev značky Jack Daniel’s. Whisky je destilována na přístroji column still a to ze směsi 80% kukuřice, 12% ječmene a 8% žita. K destilaci se používá neželezitá voda z potoka Hollow poblíž palírny Jack Daniel’s. Je stařená alespoň 4 roky v čerstvých sudech (virgin oak) z bílého amerického dubu. Charlcoal mellowing zde probíhá pouze před stárnutním v sudech.

Whisky produkovaná palírnou Jack Daniel‘s si za název kategorie vždy hrdě dodá označení „Tennessee whiskey“, což je úzká kategorie americké whisky, která byla vytvořena samotným Jasperem Newtonem Danielem (přezdívaným Jack) již v roce 1866. Kategorie zakládá na pravidlech amerického bourbonu a ostatních typech americké whisky (jako je rye, corn, wheat). Oproti klasickým americkým whisky kategoriím je však dané, že musí pocházet ze státu Tennessee a musí projít procesem „charcoal mellowing“ (zjemňování dřevěným uhlím). Whisky je zjemněna před stárnutím (někdy i po) prokapáváním přes 3m vysokou vrstvu dřevěného uhlí z javorového dřeva. Na tento proces je mnohdy nahlíženo skeptickýma očima, avšak je prokázáno, že uhlí z whisky filtruje určité látky, více či méně nechtěné, jako je třeba síra.
 

Naše chuťová paleta:         
Vůně:
Přezrálý banán, sušená kukuřice, vanilka, karamel, hrozinky a náznak mízy.
Chuť: Přezrálý banán, karamel, lehká dřevitost, skořice, sušená kukuřice, tmavá čokoláda a trocha pomeranče.
Závěr: Krátký, dobře vybalancovaný, jemný, s tóny karamelu.

Chuťová paleta od výrobce:
Vůně:
Sladká vanilka a karamel, lehký dotyk dřevitosti.
Chuť: Sladká vanilka, balanc mezi sladkostí a dřevitostí.
 

Doporučení: Stará dobrá sedmička je ideální whisky do míchaných nápojů, ať už složitějších koktejlů jako „old fashioned“, či „whisky sour“, nebo do úplně klasické Coly s Whisky. Díky své jemné a dobře vyvážené chuti je však ideální i pro odpočinkové popíjení, pro méně náročné a díky své chuťové i cenové dostupnosti je to ideální whisky mezi přátele. Nabídne vám poměrně standardní charakter bourbonu, tedy sladký se spoustou vanilky a karamelu.
 

1) Column still – Někdy zvaný jako continuous still, coffey still nebo patent still, je sloupcový destilační přístroj, který umožňuje nepřetržitou destilaci. Většinou se používá na destilaci levnějších kořalek, u whisky většinou obilných (grain) whisky a bourbonu, ale hraje významnou roli i ve světě rumu.

2) Bourbon – Destilát tvořen minimálně z 51% kukuřicí. Musí být destilován a stařen na území Spojených států. Stárnout musí v čerstvých sudech z bílého amerického dubu. Nesmí být dobarvován karamelem.

3) Charcoal Mellowing – Zjemňování dřevěným uhlím je proces, který spočívá na prokapávání destilátu (ať už před, nebo po staření) přes vrstvu dřevěného uhlí. Věří se, že při tomto pomalém procesu destilát pochytí chuť karamelizovaných dřevitých cukrů, které vznikají pálením dřeva, a zároveň, že uhlí pomáhá odstranit síru a jiné nechtěné látky, což údajně vede k jemnější a lépe vybalancované whisky.

4) Virgin oak – Je označení pro sudy z čerstvého (panenského – „virgin“) dubu. Předtím v nich nebylo nic stařené a jsou tak použity úplně poprvé.

Doplňkové parametry

Kategorie: Dárková balení
Hmotnost: 2 kg
Procento alkoholu: 40.00
V balení: 6
PACKAGE: 1
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: