Jack Daniels Sinatra Select 45% 1l

Kód: A0209
1 hodnocení
3 599 Kč / ks 2 974,38 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)
Můžeme doručit do:
24.4.2024
Možnosti doručení
Jack Daniel’s Sinatra Select je americká Tennessee whisky (vycházející z pravidel pro bourbon). Whisky je destilována na přístroji column still a to ze směsi 80% kukuřice, 12% ječmene a 8% žita. K destilaci se používá neželezitá voda z potoka Hollow poblíž palírny Jack Daniel’s. Je stařena v čerstvých sudech z bílého amerického dubu se speciální hlubokou drážkou, pro větší plochu kontaktu destilátu a dřeva.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jack Daniel’s Sinatra Select je americká Tennessee whisky (vycházející z pravidel pro bourbon). Whisky je destilována na přístroji column still a to ze směsi 80% kukuřice, 12% ječmene a 8% žita. K destilaci se používá neželezitá voda z potoka Hollow poblíž palírny Jack Daniel’s. Je stařena v čerstvých sudech z bílého amerického dubu se speciální hlubokou drážkou, pro větší plochu kontaktu destilátu a dřeva.

Lahve Jack Daniel’s Sinatra select a Sinatra Centruy jsou věnované jednomu z největších milovníků značky Jack Daniels – Franku Sinatrovi, který se svou náklonost k této whisky nebál přiznat, mluvil o ní na mnoha koncertech a postaral se tak o to, jakou má dnes značka popularitu. Říká se, že v palírně Jack Daniel’s se postarali o to, aby měl Frank u sebe vždy aspoň jednu láhev své oblíbené no. 7. Tyto láhve mají sloužit jako počest jejich přátelství. Jsou balené v luxusních dárkových kazetách.

Whisky produkovaná palírnou Jack Daniel‘s si za název kategorie vždy hrdě dodá označení „Tennessee whiskey“, což je úzká kategorie americké whisky, která byla vytvořena samotným Jasperem Newtonem Danielem (přezdívaným Jack) již v roce 1866. Kategorie zakládá na pravidlech amerického bourbonu a ostatních typech americké whisky (jako je rye, corn, wheat). Oproti klasickým americkým whisky kategoriím je však dané, že musí pocházet ze státu Tennessee a musí projít procesem „charcoal mellowing“ (zjemňování dřevěným uhlím). Whisky je zjemněna před stárnutím (někdy i po) prokapáváním přes 3m vysokou vrstvu dřevěného uhlí z javorového dřeva. Na tento proces je mnohdy nahlíženo skeptickýma očima, avšak je prokázáno, že uhlí z whisky filtruje určité látky, více či méně nechtěné, jako je třeba síra.
 

Naše chuťová paleta:
Vůně:
Med, čerstvé jablka, dřevitost, karamel, vanilka.
Chuť: Máslový karamel, med, kořenitost, pomerančová kůra, vanilka.
Závěr: Střední, dobře vybalancovaný, jemný jako Sinatruv hlas, s tóny karamelu a vanilky.
 

Doporučení: Jack Daniel’s Sinatra Select je vyšperkovaná whisky pro milovníky značky Jack Daniel’s, hlavně pak pro samotného Franka, který by si právě tuto láhev zamiloval ze všech nejvíc – vyzdvihuje totiž právě ty vlastnosti, které Sinatra na Jakovi nejvíc obdivoval. Díky speciální úpravě sudů – vyřezávaní hlubokých vroubků na vnitřní straně sudu – má whisky větší kontakt se dřevem a pochytí tak víc vanilkových, karamelových tónů. Přestože nabízí lehce kořenitější a dřevitější charakter, jedná se o dokonale jemnou whisky, která navíc díky vyšším procentům nabízí plnější tělo a delší závěr. Ideální je na relaxační popíjení o samotě, nebo pohodové vychutnávání s přáteli – s ledem, či bez ledu, avšak je možno namíchat si z něj i váš oblíbený drink, jako je třeba old fashioned nebo whisky sour. Ocení jej hlavně začínající whiskaři a především pak milovníci značky a kvalitní hudby. Honosná láhev a prestižní dárková krabice pak skvěle poslouží jako úžasný dárek. 
 

1) Column still – Někdy zvaný jako continuous still, coffey still nebo patent still, je sloupcový destilační přístroj, který umožňuje nepřetržitou destilaci. Většinou se používá na destilaci levnějších kořalek, u whisky většinou obilných (grain) whisky a bourbonu, ale hraje významnou roli i ve světě rumu.

2) Bourbon – Destilát tvořen minimálně z 51% kukuřicí. Musí být destilován a stařen na území Spojených států. Stárnout musí v čerstvých sudech z bílého amerického dubu. Nesmí být dobarvován karamelem.

3) Charcoal Mellowing – Zjemňování dřevěným uhlím je proces, který spočívá na prokapávání destilátu (ať už před, nebo po staření) přes vrstvu dřevěného uhlí. Věří se, že při tomto pomalém procesu destilát pochytí chuť karamelizovaných dřevitých cukrů, které vznikají pálením dřeva, a zároveň, že uhlí pomáhá odstranit síru a jiné nechtěné látky, což údajně vede k jemnější a lépe vybalancované whisky.

4) Virgin oak – Je označení pro sudy z čerstvého (panenského – „virgin“) dubu. Předtím v nich nebylo nic stařené a jsou tak použity úplně poprvé.

Doplňkové parametry

Kategorie: Americká a Bourbon
Hmotnost: 3 kg
Procento alkoholu: 45.00
V balení: 6
PACKAGE: 1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: