1731 Fine&Rare Central America Rum XO 46% 0,7l

Kód: A2604
Neohodnoceno
829 Kč / ks 685,12 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
4.4.2024
Možnosti doručení
1731 Fine&Rare Central America Rum XO je blend z malé várky sudů, které jsou kombinací 4 letých rumů z Guatemaly (Darsa Distillery), 6 letých rumů z Panamy (Varela Hermanos) a 2 letých rumů Belize (Travellers Liquors Ltd). Jedná se o tradiční column still destilované rumy

Detailní informace

Detailní popis produktu

1731 Fine&Rare Central America Rum XO je blend z malé várky sudů, které jsou kombinací 4 letých rumů z Guatemaly (Darsa Distillery), 6 letých rumů z Panamy (Varela Hermanos) a 2 letých rumů Belize (Travellers Liquors Ltd). Jedná se o tradiční column still destilované rumy

Rumy ze všech těchto tří Zemí, které se do blendu použily, byly stárnuty různou dobu, a proto na vinětě nenajdeme označení věku. Myšlenka tohoto blendu je spojení nejvýznamnějších rumových španělských kolonií z oblasti Střední Ameriky a rum se tak nese v typickém španělském stylu.

Značka 1731 Fine & Rare si zakládá na čistotě a přirozenosti, proto všechny jejich produkty jsou bez přidaných barviv a ostatních aditiv.

Doporučení: Rum je díky své přírodní povaze skvělý pro všechny nadšence vyzývavých leč jemnějších, máslovějších a sladších rumů. Obzvláště si jej oblíbí milovníci klasického španělského stylu.

Naše chuťová paleta:
Vůně:
Karamel, ananas, zázvor, kandovaný pomeranč, banán.
Chuť: Skořice, zázvor, pomeranč, broskev, lehké čili, banán, karamel.
Závěr: Středně dlouhý, sladký.

Chuťová paleta od výrobce:
Vůně:
Karamelka, pomerančová kůra, broskve a meruňky, lékořice.
Chuť: Sladká karamelka, tropické ovoce, dubové koření, mandle a vanilka.
Závěr: Středně dlouhý, sladká a zaoblený.
 

1) Španělský styl – je typický pro lokality bývalých španělských kolonií a vyznačuje se především sladkým, máslovým, mandlovým, karamelovým a lehce kořeněným profilem. Řadíme zde tyto regiony: Kuba, Portorika, Dominikánská republika, Venezuela, Guatemala, Honduras, Nikaragua, Panama, Kolumbie, Peru, Kostarika, Ekvádor.

2) Column still – Někdy zvaný jako continuous still, coffey still nebo patent still, je sloupcový destilační přístroj, který umožňuje nepřetržitou (kontinuální) destilaci. Většinou se používá na destilaci levnějších kořalek, u whisky většinou obilných (grain) whisky a bourbonu, ale hraje významnou roli i ve světě rumu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Rum a Rumový Likér
Hmotnost: 2 kg
Procento alkoholu: 46.00
V balení: 6
PACKAGE: 1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: