Kavalan Solist Amontillado 56,3% 0,7l
Kód: A1848Související produkty
Detailní popis produktu
Bez dobarvování karamelem (e150)
Bez filtrace za studena
Stařen v sudech po Amontillado sherry, Kavalan Solist Amontillado Sherry je lahvován pouze z jednoho sudu a v sudové síle. V sudech stárne zhruba 4-6 let.
Kavalan Solist Amontillado Sherry vyhrál silně považovanou cenu „World whiskies awards“ v kategorii „Nejlepší malt whisky“ a v kategorii „Nejlepší single cask whisky“ za rok 2016. Rovněž vyhrála dvakrát cenu „World spirits competetion“ a to zlatou medaili za rok 2016 a dvojité zlato za rok 2018.
Palírna Kavalan se nachází v subtropickém podnebném pásu na severu Tchaj-wanu. Zdejší teploty jsou silně proměnné, což při staření whisky způsobuje silné „dýchání sudů“ a tím prudké vstřebávání chutí ze dřeva – dochází k rychlému stárnutí.
Značka Kavalan je zvláštní pro svou zajímavou pozici ve světě whisky. Musí definovat ne jen základní chuťový profil Kavalanu, ale také utváří vizi o tom, jak by whisky z Tchaj-wanu měla chutnat.
Doporučení: Díky použití unikátního druhu sherry je tento Kavalan skvělou příležitostí pro všechny milovníky fortifikovaného vína a pro milovníky „řemeslné práce“ této palírny. Díky suchému profilu a vysokému obsahu alkoholu, je whisky ideální spíše pro pokročilé.
Naše chuťová paleta:
Vůně: Burák, vanilka, sušená meruňka, jemně se rozvíjející čokoláda.
Chuť: Toffee, dřevitost, káva, sušené ovoce.
Závěr: Delší, hřejivý, silně kořeněný.
Chuťová paleta od výrobce:
Vůně: Velmi bohatá a ovocná. Vyvážená sladkost s tóny vlašského ořechu a mandlí. Lehký dotek chuti dubu a toffee.
Chuť: Víc exotická a příjemně sherry s náznaky karamelu.
Závěr: Mírně delší s profilem oříšků a pepře.
1) Single malt – Whisky výhradně z ječmene a pocházející pouze z jedné palírny.
2) Fino Amontillado sherry – Fortifikované (alkoholizované) víno velmi suchého, oříškového a tabákového charakteru. Jedná se o typ vína Sherry, poddruhu Fino.
3) Sudová síla – Procenta alkoholu, které má whisky hned po vytažení ze sudu. Znamenaje bez jakéhokoliv ředění.
4) Dýchání sudu – Během teplého období se alkohol v sudu rozpíná a tlačí se přes dřevo ven, dřevo tak saje whisky do sebe. Při nástupu chladného počasí se snaží okolní vzduch proniknout do sudu a destilát nasátý dřevem je tlačena zpátky dovnitř. Tímto procesem whisky nabývá chutě ze dřeva.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zbytek světa |
---|---|
Hmotnost: | 2 kg |
Procento alkoholu: | 56.30 |
V balení: | 6 |
PACKAGE: | 1 |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.