El Dorado 15yo + 2 skla 43% 0,7l

Kód: A3479
Neohodnoceno
1 159 Kč / ks 957,85 Kč bez DPH
Momentálně vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…
Základ 15ti letého El Dorada je míchán z rumu pocházejícího z unikátní sudové kontinuální destilace (Wooden Coffey Continuous Still), kterou dnes používá pouze Demerara Distillers, a z rumu připraveného kotlíkovou destilací.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Základ 15ti letého El Dorada  je míchán z rumu pocházejícího z unikátní sudové kontinuální destilace (Wooden Coffey Continuous Still), kterou dnes používá pouze  Demerara Distillers, a z rumu připraveného kotlíkovou destilací. Pro dosažení požadované finální chuti, komplexnosti a bohatosti přidává sklepmistr další vybrané  rumy stařené 15 a více let.

Staření rumu probíhá v dubových sudech po dobu minimálně 15ti let v Guyaně, jejíž tropické klima poskytuje ideální podmínky pro zrání. Při teplotě 30-34 °С je oxidační proces rychlejší a vytváří delikátnější aroma. Při těchto podmínkách jsou též nežádoucí látky absorbovány dřevem sudu. Tento proces se nazývá „měknutí“ a probíhá tak dlouho, jak dlouho je rum v přímém kontaktu se dřevem sudu. Pro staření jsou používány starší dubové sudy převážně po bourbonu.

Degustace                 

El Dorado 15 let je středně hluboké majestátně zlatavé barvy, s plnou bohatou vůní tmavé kávy, kandovaných pomerančů, mandlí, tmavé čokolády a vanilky. Překrásně kulatý a vyzrálý s nádherně se rozvíjející chutí. Hluboký a harmonický rum, s bohatými ovocnými tóny a dlouhým vyrovnaným dozvukem.

Doporučení         

Je ideální pro dlouhé hloubavé upíjení.

Ocenění             

International Wine & Spirit Competition, London 2012 Stříbrná Medaile Outstanding, International Wine & Spirit Competition, London 2011 Zlatá Medaile nejlepší ve své   kategorii

Doplňkové parametry

Kategorie: Rum a Rumový Likér
Hmotnost: 2 kg
Procento alkoholu: 53.00
V balení: 6
PACKAGE: 1
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: