Naga Java Reserve 40% 0,7l

Kód: A4404
Neohodnoceno
629 Kč / ks 519,83 Kč bez DPH
Momentálně vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…
Naga Java Reserve se vyrábí pomalým kvašením melasy. Jedná se o směs dvou destilátů z toho 52% blendu je tvořeno destilátem z tradičních čínských destilačních přístrojů s obsahem 60-65% alkoholu a zbylých 48% blendu je destilát vypálený na column still s obsahem 92% alkoholu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Země: Indonésie
Region: ostrov Java
Značka: Naga
Druh: Melasa, Blend, Anglický styl
Typ sudu: Týkové dřevo, po bourbonu
Doba zrání: Neurčeno na obalu
ředěno: 40% alkoholu
 

Naga Java Reserve se vyrábí pomalým kvašením melasy. Jedná se o směs dvou destilátů z toho 52% blendu je tvořeno destilátem z tradičních čínských destilačních přístrojů s obsahem 60-65% alkoholu a zbylých 48% blendu je destilát vypálený na column still s obsahem 92% alkoholu.

Výsledný blend je prvně uložen do atypických sudů z týkového dřeva, které je pro Indonésii typické, a to na 3 roky. Po prvním staření se rum dává dostařit do sudů po bourbonu na celé 4 roky.

O rumu z Indonésie se vypráví spoustu věcí. Je to jeden z nejstarších destilátů vůbec a původně se mu říkalo „BATAVIA ARRACK“. Od ostatních rumů se dá odlišit jednoduše, protože do Batavia se přidává fermentovaná červená rýže. Údajně byl tento exotický destilát mnohem považovanější než rum karibský.

Doporučení: Rum je pro svou dostupnost, jak cenovou, tak chuťovou, ideální pro začínající nadšence. Jeho atypičnost však vybízí všechny objevitele, kteří hledají nové a zajímavé chuťové spojení.
 

Naše chuťová paleta:
Vůně:
 Muškátový oříšek, hřebíček, kakao, mango, karamel, banán, sušené bylinky.
Chuť: Hladká, koření, hřebíček, mango, banán, karamel, jemné kakao.
Závěr: Krátký, hřejivý, s tóny banánu a koření.

Chuťová paleta od výrobce:
Chuť indonésie - Harmonický balanc mezi lahodnými tóny koření a exotického ovoce
 

1) Single grain – Whisky destilovaná ze směsi obilovin (žito, pšenice, kukuřice, ječmen, …)  a pocházející pouze z jedné palírny.

2) Column still – Někdy zvaný jako continuous still, coffey still nebo patent still, je sloupcový destilační přístroj, který umožňuje nepřetržitou destilaci. Většinou se používá na destilaci levnějších kořalek, u whisky většinou obilných (grain) whisky a bourbonu, ale hraje významnou roli i ve světě rumu.

3) Bourbon – Destilát tvořen minimálně z 51% kukuřicí. Musí být destilován a stařen na území Spojených států. Stárnout musí v čerstvých sudech z bílého amerického dubu. Nesmí být dobarvován karamelem.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Rum a Rumový Likér
Hmotnost: 2 kg
Procento alkoholu: 40.00
V balení: 6
PACKAGE: 1
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: