Jack Daniel's Single Barrel Strength 64,5% 0,7l

Kód: A2741
Doporučujeme
Neohodnoceno
2 299 Kč / ks 1 900 Kč bez DPH
Momentálně vyprodáno
Můžeme doručit do:
30.9.2022
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…
Jack Daniel’s Single barrel strength je americká Tennessee whisky (vycházející z pravidel pro bourbon). Je destilována na přístroji column still a to ze směsi 80% kukuřice, 12% ječmene a 8% žita. K destilaci se používá neželezitá voda z potoka Hollow poblíž palírny Jack Daniel’s. Je stařena alespoň 4 roky v čerstvých sudech (virgin oak) z bílého amerického dubu. Charlcoal mellowing zde probíhá pouze před stárnutním v sudech. Whisky se vždy stáčí pouze z jednoho sudu (nedochází k blendování různých sudů do jedné várky).

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jack Daniel’s Single barrel strength je americká Tennessee whisky (vycházející z pravidel pro bourbon). Je destilována na přístroji column still a to ze směsi 80% kukuřice, 12% ječmene a 8% žita. K destilaci se používá neželezitá voda z potoka Hollow poblíž palírny Jack Daniel’s. Je stařena alespoň 4 roky v čerstvých sudech (virgin oak) z bílého amerického dubu. Charlcoal mellowing zde probíhá pouze před stárnutním v sudech. Whisky se vždy stáčí pouze z jednoho sudu (nedochází k blendování různých sudů do jedné várky).

Whisky produkovaná palírnou Jack Daniel‘s si za název kategorie vždy hrdě dodá označení „Tennessee whiskey“, což je úzká kategorie americké whisky, která byla vytvořena samotným Jasperem Newtonem Danielem (přezdívaným Jack) již v roce 1866. Kategorie zakládá na pravidlech amerického bourbonu a ostatních typech americké whisky (jako je rye, corn, wheat). Oproti klasickým americkým whisky kategoriím je však dané, že musí pocházet ze státu Tennessee a musí projít procesem „charcoal mellowing“ (zjemňování dřevěným uhlím). Whisky je zjemněna před stárnutím (někdy i po) prokapáváním přes 3m vysokou vrstvu dřevěného uhlí z javorového dřeva. Na tento proces je mnohdy nahlíženo skeptickýma očima, avšak je prokázáno, že uhlí z whisky filtruje určité látky, více či méně nechtěné, jako je třeba síra.
 

Naše chuťová paleta:                                                                                                                                  
Vůně:
Přezrálý banán, sušená kukuřice, vanilka, karamel, vlašský oříšek, koření.
Chuť: Přezrálý banán, karamel, lehká dřevitost, tabák, sušená kukuřice, tmavá čokoláda, cedr, skořice a sušené ovoce.
Závěr: Dlouhý, peprný, silně hřejivý, výrazně karamelový.
 

Doporučení: Díky tomu, že se jedná o whisky stáčenou pouze z jednoho sudu, na světě je vždy jen omezený počet lahví, který chutnají stejně. Nejzajímavější věc na Jack Daniel’s single barrel strength je tedy jeho originalita. Zároveň chuť zde není ovlivněná schopnostmi Master blendera, proto můžeme narazit na vzácné tóny. Stále se však jedná o klasickou whisky Jacka Daniel’s, jemnou a dobře vyváženou, ideální na nenáročné relaxační popíjení, ať už s přáteli nebo sám, či do drinků, jako je old fashioned. Avšak, díky procentům alkoholu ponechaných na 64,5% (prakticky skoro neředěných vodou) si tato láhev Jacka uchovává plný a bohatý charakter, nabídne vám intenzivní zážitek, výrazné kořenité chutě a hlavně vám dává možnost, pohrát si s whisky a vodou tak, aby vám to sedělo co nejvíc. Krásný, honosný design láhve, jedinečnost každé jednotlivé lahve a příběh pak určitě poslouží jako skvělý dárek pro milovníky této značky.
 

1) Column still – Někdy zvaný jako continuous still, coffey still nebo patent still, je sloupcový destilační přístroj, který umožňuje nepřetržitou destilaci. Většinou se používá na destilaci levnějších kořalek, u whisky většinou obilných (grain) whisky a bourbonu, ale hraje významnou roli i ve světě rumu.

2) Bourbon – Destilát tvořen minimálně z 51% kukuřicí. Musí být destilován a stařen na území Spojených států. Stárnout musí v čerstvých sudech z bílého amerického dubu. Nesmí být dobarvován karamelem.

3) Charcoal Mellowing – Zjemňování dřevěným uhlím je proces, který spočívá na prokapávání destilátu (ať už před, nebo po staření) přes vrstvu dřevěného uhlí. Věří se, že při tomto pomalém procesu destilát pochytí chuť karamelizovaných dřevitých cukrů, které vznikají pálením dřeva, a zároveň, že uhlí pomáhá odstranit síru a jiné nechtěné látky, což údajně vede k jemnější a lépe vybalancované whisky.

4) Virgin oak – Je označení pro sudy z čerstvého (panenského – „virgin“) dubu. Předtím v nich nebylo nic stařené a jsou tak použity úplně poprvé.

Doplňkové parametry

Kategorie: Americká a Bourbon
Hmotnost: 2 kg
Procento alkoholu: 64.50
V balení: 6
PACKAGE: 1
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení