1731 Fine&Rare British West Indies Rum XO 46% 0,7l

Kód: A2602
Neohodnoceno
869 Kč / ks 718,18 Kč bez DPH
Skladem (4 ks)
Můžeme doručit do:
29.4.2024
Možnosti doručení
1731 Fine&Rare British West Indies Rum XO je blend z malé várky sudů, které jsou kombinací nestařených pot still rumů z Jamajky (Hampden Estate, Monymusk Estate a neznámá palírna), těžších pot still i Column still stařených rumů z Barbadosu (Foursquare Distillery) a stařených column still rumů z Trinidadu (Trinidad Distillers).

Detailní informace

Detailní popis produktu

1731 Fine&Rare British West Indies Rum XO je blend z malé várky sudů, které jsou kombinací nestařených pot still rumů z Jamajky (Hampden Estate, Monymusk Estate a neznámá palírna), těžších pot still i Column still stařených rumů z Barbadosu (Foursquare Distillery) a stařených column still rumů z Trinidadu (Trinidad Distillers).

Rumy ze všech těchto tří Zemí, které se do blendu použily, byly stárnuty různou dobu, a proto na vinětě nenajdeme označení věku. Uvádí se však, že jsou zde rumy od 0-8 let. Myšlenka tohoto blendu je spojení nejvýznamnějších rumových britských kolonií a rum se tak nese v typickém anglickém stylu.

Značka 1731 Fine & Rare si zakládá na čistotě a přirozenosti, proto všechny jejich produkty jsou bez přidaných barviv a ostatních aditiv.

Doporučení: Rum je díky své přírodní povaze skvělý pro všechny nadšence vyzývavých a kořenitějších rumů. Obzvláště si jej oblíbí milovníci anglického stylu a milovníci kvalitních rumů z oblíbených palíren – Foursquare distillery, Hapden Estate a Trinidad distillers, kdy každá z nich v rumu zanechává kousek svého typického charakteru.

Naše chuťová paleta:
Vůně:
Med, mango, banán a jiné tropické ovoce, kokos, karamel, vanilka.
Chuť: Karamel, banán, kokos, vanilka, tráva.
Závěr: Delší, hřejivý a sladký.

Chuťová paleta od výrobce:
Vůně:
Koření, tropické ovoce, mléčná čokoláda a náznaky dubu.
Chuť: Vanilka, kokos, červené ovoce, čokoláda a karamel.
Závěr: Jemný, sladký a zaoblený.
 

1) Anglický styl – Označovaný také jako Britský styl, je typický pro lokality bývalých britských kolonií a vyznačuje se především tmavým, výrazným, kořenitým a středně suchým charakterem. Řadíme zde tyto regiony: Jamajka, Barbados, Trinidad & Tobago, Panenské ostrovy, Antigua, Svatá Lucie, Britská Guyana (Demerara) a Mauricius.

2) Pot still – Do češtiny přeloženo jako „kotlíkový destilační přístroj“, je finančně i časově náročnější destilační aparát. Náročnost spočívá hlavně v provozu, pot stilly totiž neumožňují kontinuální destilaci a po každém vypalování se provádí údržba. Jedná se však o tradiční typ destilování a často se označuje jako ten nejlepší.

3) Column still – Někdy zvaný jako continuous still, coffey still nebo patent still, je sloupcový destilační přístroj, který umožňuje nepřetržitou (kontinuální) destilaci. Většinou se používá na destilaci levnějších kořalek, u whisky většinou obilných (grain) whisky a bourbonu, ale hraje významnou roli i ve světě rumu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Rum a Rumový Likér
Hmotnost: 2 kg
Procento alkoholu: 46.00
V balení: 6
PACKAGE: 1

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: